Sexting-ul – Ce înseamnă și cum se face

sexting

Ce înseamnă sexting?

Termenul de „sexting” vine din combinarea cuvântului „sex” și al cuvântului „text”. Sexting-ul este schimbul de mesaje text sexuale, poze nud sau seminud și video-uri explicite cu tine.

Oameni de toate vârstele pot face sexting, însă în principal este o activitate pe care o fac adolescenții sau tinerii. Cei mai mulți dintre aceștia au o relație. Într-o relație, este o modalitate bună de a menține conexiunea între parteneri, mai ales când aceștia se află la distanță.

Cum funcționează sexting-ul?

Desigur, dorința partenerilor de a face sexting depinde și de stilul lor de atașament. Aceștia pot fi:

  • Atașați în siguranță – se apropie ușor de oameni și nu se tem că vor fi abandonați
  • Atașați anxios – se tem de refuz, pot dori să își îmbine complet viața lor cu a partenerului
  • Atașați evitanți – se simt inconfortabil apropiindu-se de oameni, au cu greu încredere în parteneri.

Cercetările arată că oamenii anxioși și cei evitanți sunt mai dispuși să se alăture sexting-ului. Explicația este una destul de ușor de înțeles. Oamenii anxioși pot folosi sexting-ul ca o modalitate de a se apropia de partener atunci când acesta nu este prin preajmă, în timp ce oamenii evitanți pot obține prin el satisfacția, păstrând totuși o distanță față de partenerul lor sexual.

Tot studiile arată că persoanele care nu sunt în relații de lungă durată schimbă mesaje sexuale cu parteneri și potențiali parteneri. Comparativ cu oamenii singuri, cei implicați într-o relație fac sexting mai mult, însă cifra nu este foarte mare, doar 12% sin cupluri făcând asta.

sexting

Cum să explorezi sexting-ul

Când explorezi chatul sexual cu un partener, întreabă-l cum se simte înainte să îi trimiți un astfel de mesaj. Consimțământul partenerului este important în orice activitate de natură sexuală, fie ea și online. Discutați ce anume vă place și ce nu vă place. Totodată, asigurați-vă că ajungeți la un numitor comun privind păstrarea pozelor și video-urilor. Unii oameni nu se supără dacă partenerul păstrează mesajele în chat, însă alții preferă să nu rămână.

Odată ce v-ați asigurat că îndepliniți aceste reguli, sunt o grămadă de moduri prin care să începeți:

  • Vorbiți despre ceva sexual ce ați vrea să încercați
  • Spuneți-i partenerului/ei că vă gândiți la el/ea
  • Spuneți-i ce îi veți face celuilalt atunci când vă veți vedea
  • Menționați partea corpului care vă place cel mai mult
  • Puneți în scenariu un role play
sexting

Sexting-ul implică, pe lângă distracție, și anumite riscuri. De aceea, trebuie să știți cum să faceți sexting în siguranță.

Recomandare

Pozele sunt printre cele mai incitante elemente ale sexting-ului. Pozarea într-o lenjerie intimă sexy sau folosind o jucărie sexuală pot stârni în celălalt o adevărată explozie de dorință. Pentru asta, Toy4Sex.ro vă pune la dispoziție o sumedenie de accesorii din care să alegeți!

Share on facebook
Share

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *