diferența dintre dragoste și sex

Diferența dintre dragoste și sex

Cu toții ne-am întrebat adesea dacă există, între-adevăr,  vreo diferență între a face dragoste sau a face sex. Unii spun că este unul și același lucru, iar alții susțin contrariul. În articolul de față, vom încerca să vă vorbim despre diferența dintre dragoste și sex. Mai pe scurt, îți vom arăta cum se face dragoste și ce trebuie să ai în vedere atunci când cineva îți va cere să faci sex.

Care este până la urmă diferența dintre dragoste și sex?

Suntem conștienți că nu putem răspunde într-un singur articol unor întrebări ce au măcinat mințile filozofilor timp de secole. Totuși, putem reduce la o oarecare definiție ideile despre ce înseamnă dragoste și sex. Putem spune, pe scurt, că este diferența dintre o nevoie biologică și una mentală.

A face sex

În regnul animalier, masculul va curta femela cu un scop precis – acela de a duce genele mai departe. De regulă, masculul va alege femela în funcție de criterii bine stabilite. Unele dintre acestea sunt anvergura pântecului, înălțimea, greutatea și numărul de pețitori.

Finalitatea sexului este întotdeauna clară și pragmatică – fie este vorba de impregnare sau de soluționare a unei tensiuni lăuntrice. Într-un cuvânt, pulsiunea.

A face dragoste

Seamănă vreunul dintre lucrurile amintite mai sus cu tot ce știam despre a face dragoste? Desigur că nu. A face dragoste este un act complex și ține, în mare parte, de procese mentale și afective.
Nu știm ce anume ne atrage la celălalt. Poate felul în care se comportă, cum îi ies gropițele în evidență când zâmbește sau pasiunea cu care vorbește. 

Pot fi toate la un loc sau niciunul. Singurul lucru cert este că oamenii simt nevoia de a face dragoste poate pentru a exprima, dincolo de cuvinte, ce anume simt unul pentru celălalt.

Nimic nu este exersat în dragoste. Pur și simplu și, în pofida tuturor lucrurilor, simți nevoia să îl ții pe cel de lângă tine în brațe și să-i arăți, fără să-i spui, că îl iubești.

Medicii susțin că dragostea este o reacție chimică, fără niciun fel de fundament spiritual. Poate fi și asta. Când doi oameni se îndrăgostesc, se produce un imbalans în interiorul creierului. Din punctul acesta de vedere, dragostea este un accident vascular cerebral, dar unul care îi schimbă pe ambii parteneri.

Nu putem susține faptul că bărbații își aleg partenerele în funcție de ceva anume. Cel puțin nu la nivel conștient (reminiscență din timpul perioadei animaliere). Oamenii fac dragoste pentru că sunt atrași unul de celălalt. Pentru că doresc să se descopere sau să se redescopere.

Încă o diferență dintre dragoste și sex este că a face dragoste nu are o finalitate, precum sexul. Înseamnă a-i arăta cât de mult contează pentru tine și sentimentul de bine și siguranță alături de el sau de ea.

Diferența dintre dragoste și sex

Poate că această întrebare nu va avea niciodată un răspuns convingător. Sau poate că acel răspuns este de prisos. Ceea ce trebuie să știm este că, în majoritatea relațiilor, oamenii nu fac sex, ci dragoste. Până și acea pulsiune sexuală care pare lipsită de logică izvorăște din necesitatea de a te apropia și mai mult de o persoană pentru care ai deja sentimente puternice.

Concluzie – Diferența dintre dragoste și sex

După cum vedeți, este foarte greu de răspuns la această întrebare. Totuși, pentru a putea trage o concluzie pertinentă, am putea susține că diferența dintre dragoste și sex este finalitatea – una ține de instinct, iar cealaltă de resorturi mentale și spirituale neașteptate.

Recomandare

Fie că faci dragoste sau sex, te poți bucura de un plus de pasiune și distracție cu o gamă largă de lenjerii, esențiale, accesorii și jucării, toate disponibile pe site-ul https://toy4sex.ro/.

Share on facebook
Share

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *